BookCrossing

BookCrossing?? Det har du sannsynligvis aldri hørt om. Vel, det hadde ikke jeg heller – inntil i dag. Temmelig akkurat nå, faktisk.. Det kan være veldig interessant å surfe blogger 🙂

Altså: BookCrossing er en måte å «låne» bøker av hverandre på. Man tager en bok (NB! Du får den sannsynligvis ikke tilbake, så IKKE velg yndlingsboka du leser hver sommer… ), går inn på nettsiden til BookCrossing, og registrerer boka der. 

(Tips: «Skip search», og legg inn boka manuelt. ISBN-nummeret er enten 13 eller 10 nummer langt. Bruk det som er 10 nummer, jeg fikk feilmeldinger da jeg brukte det lengste.)

Etter registrering har boka fått et BCID-nummer som påføres boka sammen med en kort forklaring på hva BookCrossing er, og så er boka klar til reise.

Det finnes mange måter bøker kan reise på. Man kan slippe bøkene fri (feks ved å legge den fra seg på en kafé, i treningshallen, på bussen, på lesesalen, i naboens sokkeskuff eller på et annet lurt sted), eller man kan gi dem til en annen BookCrosser.

Det finnes også “bokringer”, “bokstråler” og andre artige måter å sende bøkene rundt på mellom BookCrossere.

Når man finner en BC-bok, går man igjen inn på nettsiden, og registrerer at man har funnet den. På denne måten kan alle følge «sine» bøker rundt omkring i det ganske land – og kanskje enda lenger? En litt annerledes utgave av flaskepost 🙂

I de større byene kan det finnes noe som heter “Offisielle BookCrossing-soner” (OBCZ). Dette er soner hvor man kan sette igjen bøker, og sannsynligheten for å finne bøker der er stor.  Disse sonene passes som regel på av en eller flere aktive BookCrossere. I Oslo finnes det iflg Elin tre slike, den mest sentrale og aktive er på Kaffe & Krem i Vika, og på La Baguette på Oslo S. Det finnes et par i Trondheim, (Kafé Gjest Baardsen). Det finnes dog ingen i Bergen ennå, men det må man jo se om man kan få ordnet.

For det er nemlig fullt mulig å lage OBCZ-er selv, og for folk som jobber/driver innen feks kafé-/restaurantbransjen må da dette være en god idé?

Oppfordringen er klar:

Slipp boka fri!

Posted on 05.06.10, in Bøker. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. så kult 😀

    SV: det er bra du støtter de som er homofile ! og selvfølgelig det er mange måter vi kan forbedre oss på for å bli et mer homovennlig land 😀

  1. Tilbaketråkk: Sett bøkene fri! « Silacruzs forunderlige verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: