Som skapt for å deles!?

Alle kjenner til Smil. Sjokoladebiter fylt med deilig toffee, pakket i en rull, som hendig åpnes på langs for å få fin oversikt og enkel tilgang til godbitene.

Smil ble «skapt for å deles» i 1955. Enkle sjokoladebiter som var pakket i rull var noe helt nytt. Smaken var også ny og spennende, og med et navn som Smil ble produktet helt uimotståelig. Smil var i utgangspunktet en teknologisk utfordring fordi man skulle støpe en varm flytende toffee inn i en delikat hylse av Freia Melkesjokolade.

Fram til 1978 var bitene ovale og rullen var vesentlig kortere enn den er i dag. Forbedret støpe- og pakketeknologi gjorde det mulig å lage runde biter og lengre ruller. Med andre ord; flere biter å dele og mer sjokolade å nyte. (www.kraftfoodsnordic.com)

Ordtaket har fulgt oss i mange år: Smil – som skapt for å deles. Men ER den egentlig det? Greit nok at man gjerne vil ha alt selv, men er det fysisk mulig å dele en rull med Smil likt til flere enn seg selv?

For å finne ut dette måtte jeg gå til det drastiske skrittet og kjøpe en rull med Smil. Det er utrolig hva man må utsette seg for i vitenskapens navn! Etter innkjøpet satte jeg meg godt til rette, og åpnet rullen i begge ender, og på langs, slik at jeg hadde fullt utsyn til alle de 13 deilige bitene.. veeent nå litt! TRETTEN biter?? Jammen… Man kan da ikke dele 13 biter! 13 er et primtall og kan kun deles på seg selv! Jaja, en god grunn til å beholde rullen for seg selv…

.. og et eksempel på at også markedsførere trenger matematikk…  😉

Reklamer

Posted on 19.08.10, in Dagliglivet. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Sv: Jeg koste meg skikkelig på den turen! Var veldig fin faktisk! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: