Fløien

Jeg forsov meg på mandag, og ettersom det så ut til å bli fint vær fant jeg ut at avspasering og en fjelltur ikke ville være feil. (Hadde tenkt å treffe kjentfolk, men fikk ikke svar om det passet, så da.. )

Utsikt mot Svartediket fra bakkene opp mot Fløien.

Hadde fått tips fra Irene på jobb (helsprek dame, løper maraton osv) om at 4-fjellsturen ville være innen rekkevidde om jeg trente litt, og fikk utførlig veibeskrivelse av denne. Så da tenkte jeg at hvertfall Fløien ville være kjekt.

Jeg hadde ikke gått denne ruten før, så jeg tok meg ikke helt ut, men vandret med friskt og freidig mot opp til Haukeland sykehus, videre til Tarlebøveien og opp bakken til Starefossen. Den bakken er fæl. Rett og slett. Det svei skikkelig deilig i bena, og pulsen galopperte avgårde.

Endelig oppe, og nyter flott utsikt over Bergen.

Etter litt rolig gange i bebygde omgivelser, bar det oppover igjen. Og oppover. Og videre oppover. Både på vei oppover og oppe på ryggen, kan man nyte duften av lyng, einer og skog. Rett nedenfor dette ligger Norges nest største by, med all sin forurensing. Vi bor i et fantastisk land, hvor det er så kort vei til frisk luft og «villmark»!

Jeg gikk alene stort sett hele veien, og møtte bare noen få, helt til jeg kom til selve Fløien da, der turistene nøt finværet og utsikten. På vei ned Fløysvingene møtte jeg ei som fortjener all kudos tilgjengelig: Hinkende opp Fløysvingene med krykker! Ikke nok med at hun hadde krykker, men ene benet var amputert, så hun kunne ikke avlaste den andre foten eller armene littegrann heller ved å gå rolig – slik man ofte kan dersom man har forstuet foten feks. DET må være dagens heltinne!! =)

Dagens tall sier at jeg gikk 12,32 km på 2 timer og 42 minutter, som gir en gjennomsnittshastighet på 4,56 km/t. Med tanke på bakkene oppover – hvor sakte jeg gikk da, er jeg fornøyd med den farten. Pulsen koste seg på et snitt på 138. Vanskelig å få opp pulsen i nedoverbakker.

Etterpå var det høstens første taekwon-do-trening, men masse herlige spark og mye mønster.

Posted on 26.08.10, in Kalorikampen, Prosjekt NM. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: