«Gå i hennes spor»

Hvor mange liter vann bruker du hver dag? Til dusj, drikke, oppvask, klesvask, planter, vasking, matlaging osv? Gjennomsnittlig forbruk i Norge ligger på ca 180 liter vann pr person pr døgn. Det er 18 fulle bøtter med vann.

Tenk deg at du ikke har vann i springen. Du må hente vannet der det er en brønn, elv eller sjø. Hvor lang tid bruker du på å hente 18 bøtter? Hva må du vekkprioritere av andre ting fordi du må hente vann?

Vi som bor i Norge slipper heldigvis å ta slike valg. Ikke alle er like heldige, men nå kan DU være med å gjøre noe med dette!

Grete Roede og CARE samarbeider om prosjektet «Gå i hennes spor», hvor pengene går til å bygge flere brønner i Mali. Da slipper nemlig kvinnene i huset å bruke så mye tid på å hente vann, og kan dermed gjøre andre nyttige gjøremål i stedet. Et skikkelig «hjelp til selvhjelp»-prosjekt med andre ord.

Mali er et av verdens fattigste land, hvor rundt 60 % av landet består av ørken eller halvørken. Over 70 % av befolkningen driver med jordbruk. Bomull, kjøtt og gull er de viktigste eksportvarene. (Wikipedia)

Prosjektet går ut på å gå 8.000 skritt hver dag i 30 dager, og registrere dette i skjemaet på den anviste siden. For å delta betaler du 100 kr, som går uavkortet til CAREs arbeid, og går med skritt-teller hver dag fra 1. mars. Dersom du ikke har skritt-teller, kan du velge alternativet som inkluderer skritt-teller. Påmelding gjøres her.

For de som har gjennomført 8.000 skritt hver dag, og registrert dette, er det jo premier å vinne! En tur til Mali i regi av CARE hadde ikke vært ille. Også andre premier deles ut blant deltakerne.

Du får også godskrevet følgende aktiviteter der skritt-telleren ikke kan brukes: Sykling, svømming eller annen mosjon i 30 minutter= 2.700 skritt

Det skulle dermed ikke være noe problem å nå målet på 8.000 skritt daglig!

Jeg gleder meg til skritt-telleren kommer i posten, til å se hvor mange skritt vi klarer å gå – og ikke minst til å se hvor mange brønner dette blir!

Og JA! SELVSAGT utfordrer jeg også DEG til å bli med!

Posted on 19.02.11, in Kalorikampen, Prosjekt NM, Samfunn. Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

  1. Hei, så fin blogg du har 🙂 Takk for at du vil følge min blogg og delta i mitt blogglotteri, da er det jammen trekningstid ❤

  1. Tilbaketråkk: Mine første skritt for CARE | Silacruzs forunderlige verden

  2. Tilbaketråkk: En uke med skritteller | Silacruzs forunderlige verden

  3. Tilbaketråkk: En måned med skritteller! | Silacruzs forunderlige verden

  4. Tilbaketråkk: Enda en runde for CARE! | Silacruzs forunderlige verden

  5. Tilbaketråkk: “Gå i hennes sko” – 2012 « Silacruzs forunderlige verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: