Kanelsnurrer

Jeg har ei datter som alltid har vært veldig glad i å bake og kokkelere. Hun hadde lyst til å lage kanelboller, og det kan man jo ikke nekte henne?

Silje K smører

Oppskrifta er veldig enkel:

7 dl melk
150 g margarin
2 dl sukker
1 pk fersk gjær (for søtbakst)
1 kg hvetemel

Fyll: smør, sukker og kanel.

Rullet og skåret

Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til 35 grader C. Rør inn gjæren.
Tilsett sukker og hvetemel, og elt deigen til den blir glatt og smidig.
Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.

Ha deigen over på et melet bakebord. Trill deigen til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel. Smør med smeltet smør, og dryss kanel og litt sukker over.

Rull rektangelet sammen til en pølse, og skjær i passende biter. Legg bitene på bakepapirkledd stekebrett, og sett til etterheving i ca 45 minutter.

Pensle med egg, og stek på 210 grader C i ca 10 minutter.

Etterheving, og så steking

Nystekte fristelser

Me like!

Dette er nok til ca 36 relativt store snurrer, som nytes varme med passende drikke – for eksempel sammen med kakao i solveggen.

Advertisements

Posted on 22.04.11, in Spiselige gleder. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: