Lesemaraton

Dere som kjenner meg, vet at jeg har vært lesehest i mange, mange år. Noen ganger går det litt tregt med lesingen, slik som nå, men likevel elsker jeg jo bøker!

Lørdagskvelden/tidlig natt surfet jeg litt på WordPress-blogger, og kom over en som het Lesemaraton. Interessen ble selvsagt umiddelbart tent, og jeg måtte jo inn å se hva i alle dager dette var for noe.

Det viste seg at det er noen som arrangerte lesemaraton, slik at man melder seg på på bloggen/mail, og sitter der man ønsker og leser det man ønsker – 24 timer i strekk! Selvsagt lovlig avbrutt av nødvendige ærender, uten mat og drikke duger jo ei heller lesehesten. Etter det jeg forsto var også lydbøker greit å bruke, og da kan man jo faktisk gjøre mye mens man «leser», ikke bare sitte/ligge/stå i ro.

Hver og en valgte selv hvilke bøker de ville lese – og skrev i kommentarfeltet på innlegget hvilken bok de var ferdig med, og hvilken som ble påbegynt. Bloggen ble oppdatert hver time – annenhver gang med informasjon og utfordringer. Utfordringene var selvsagt litteraturbasert, og med gode premier til vinnerne.

En helt fantastisk idé som jeg tente på med én gang! Så utrolig kult! Jeg ville selvsagt meldt meg på sporenstreks, men det var ett problem: De var allerede i sin sekstende lesetime…. Etter det jeg kunne se, var de ca 20 påmeldte, og det må jo sies å være en fin gjeng!

Hvilke bøker er det best å lese på en slik event? Er en del Liza Marklund-bøker jeg ikke har lest, som jeg nok ville prøvd å komme meg gjennom. Eller kanskje jeg skulle valgt enda mer lettlest med Isfolket? 47 bøker skulle være nok til et døgn, selv om hver bok ikke er så lang.. Harry Potter-bøkene er også spennende, og jeg har aldri lest alle bøkene i ett – noe jeg burde for å få enda bedre sammenheng. Klassikere er selvsagt også noe å vurdere, men det spørs om det kan bli for «tungt» for meg på et slikt maraton, jeg liker best bøker som engasjerer meg i løpet av de første to kapitlene – hvertfall når jeg skal lese et døgn.

Jeg håper at det blir flere lesemaratoner ved en senere anledning, og helst i sommer, for dette vil jeg være med på! 

Posted on 10.07.11, in Bøker. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: