Liten trimtur rundt Storelungeren

Storelungeren anno 1930 (Wikipedia)

Store Lungegårdsvannet er en våg i Bergen kommune i Hordaland. Store Lungegårdsvannet ligger i overgangssonen mellom Bergen sentrum og bydelene i sør. Vågen var opprinnelig en arm av Puddefjorden, og blir i dagligdags tale gjerne kalt Storlungeren. Navnet kommer av Lungegården, en herregård som ble dannet av kjernen i Nonneseter klosters gods etter at dette ved sekulariseringen i 1528 ble overdratt til riksråd Vincens Lunge. Store Lungegårdsvann ble i middelalderen kalt Ytre Alrekstadvågen etter kongsgården Ålrekstad (mens Lille Lungegårdsvann ble kalt Indre Alrekstadvågen).

I 1930-årene var Store Lungegårdsvannet et attraktivt rekreasjonsområde med båthavner og strandbredder der byfolk holdt seg på fine dager. Fra1950-årene ble vannet sett på som en ressurs for byen for å dekke akutte arealbehov innen trafikk og godstransport. Som en følge av dette har østre bredd lenge vært en «bakgård» preget av tilfeldige og gjentatte utfyllinger, og med en utilgjengelig og en lite attraktiv strandsone. Gamle Nygård bro går over Store Lungegårdsvannet, og var en vippebro som slapp dampbåten fra Lille Lungegårdsvannet ut til Laksevåg. (Wikipedia) 

Oversiktsbilde over Storelungeren

Solen sloss med regnet i Bergen onsdag. Jeg skulle gjøre lekser før kurset på kvelden, men da jeg så antydning til blå himmel måtte jeg bare ut.

Småkjedelig å stikke en tur selv, men også deilig med musikk på øret og bare labbe fort avsted.

Det fine med Storelungeren, er at man kan gå, løpe, sykle, spasere – akkurat som man vil. Det er satt ut benker slik at man kan hvile, eller bare nyte tilværelsen. Den er perfekt til intervalltrening, transportetappe, trimgåtur, rusletur hånd i hånd med kjæresten, prate-om-alt-nytt-tur med venner, joggetur, spurting, løpetur… u name it..

En lite vinddrag gjorde at vannet kruste seg litt på toppene, og det var rett og slett nydelig!

Tallene viser at jeg gikk i snitt 6,1 km/t i 38,02 minutter med en snittpuls på 135 slag/min, og at jeg på turen forbrente 384 kcal.

Reklamer

Posted on 01.09.11, in Kalorikampen, Prosjekt NM. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: