Pai og tomatsalat

Å finne på hva man skal ha til middag, er ikke alltid like enkelt. Et mannebein jeg kjenner lager utmerket mat, men torsdag okkuperte jeg kjøkkenet, og fant ut at pai med tomatsalat måtte være greien.

Pai er en enkel rett å lage, selv om den tar litt lengre tid enn å steke en frossenpizza. Det beste er at du bestemmer selv hva du vil ha oppi! Oppskriftene er enkle å modifisere slik at den passer hver enkelt.

JARDTRUDS PAI

Ferdig pai

Ingredienser til deig:
Her har me juksa litt, og kjøper enten ferdig deig i frysedisken, eller fra pakke som blandes ut med vann.

Ingredienser til fyllet:
1 purreløk
1 rødløk
1 boks skivede champignoner
1 boks bogskinke
5-6 egg
revet ost

Fremgangsmåte:

  1. Skjær bogskinke, purreløk og rødløk i små biter, og hell i en stekepanne. Tilsett champignonen, og la alt surre godt sammen med litt olje.
  2. Deigen trykkes/kjevles ut i en paiform, både bunnen og kanten dekkes av deigen. Jeg har en dårlig paiform så jeg brukte springform, det fungerer utmerket!
  3. Pisk eggene, evt med litt vann/melk.
  4. Alt fra stekepannen helles oppi paiformen, men ikke fyll helt opp.
  5. Hell de piskede eggene oppi paiformen. Også her må man huske på at paien kan «vokse» litt. Blir det for mye renner det over og brenner seg godt fast i ovnen.. (jepp, selvopplevd…)
  6. Strø på ønsket mengde ost.
  7. Stekes i stekeovn i 30-40 minutter. Konsistensen skal være fast.

INGER CHRISTINES TOMATSALAT

Tomatsalat

Ingredienser:
4 tomater
1 løk (fler hvis man vil ha den sterkere)
1/2 squash
litt nøytral olje, salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Skjær tomater, løk og squash i passe små biter og hell dette i en skål.
  2. Tilsett en dæsj olje, og strø litt salt og pepper over.
  3. Bland godt og la stå ca 15 minutter slik at smakene får trekt seg inn i hverandre.

Salaten holder seg fint en dag i kjøleskapet i en lukket boks, og paien kan fint varmes opp igjen. Paien kan også glatt spises kald.

Etter mannebeinets reaksjon, kan det virke som jeg får lov til å innta kjøkkenet også ved en senere anledning..

God middag!

Advertisements

Posted on 16.09.11, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: