Brød- og rundstykkebaking

Jeg har relativt lite benkeplass i hulen min, og det har derfor blitt kjøpt inn poser med feks kornbrød mv til enkelt å hive sammen til rundstykker ved passende anledninger. Jeg har jo begynt å rydde litt i skapene mine, og en god del av innholdet har havnet her ute i Eikebakken. Så også et par-tre slike poser.

Tirsdagen jobbet mannebeinet overtid, og da mente jeg det passet utmerket å lage brød og rundstykker av kornbrødposen.

Gradene teller oppover - fancy for meg som kun har vært vant til hybelkomfyr i over to år..

Det er egentlig bortkastet å kjøpe slike poser, det tar ikke så innmari mye lenger tid å lage fra bunnen av, men..

Vi hadde noe melk som måtte brukes opp, så i stedet for 6 dl vann brukte jeg 2 dl vann og 4 dl melk.

Jeg lot deigen forheve, samt at brødet og rundstykkene etterhevet i omtrent en time. Kjøkkenet inneholder en stekeovn hvor man kan velge mellom «vanlig» over- og undervarme og varmluft, pluss en haug med andre funksjoner jeg ikke har dristet meg til å prøve ennå… Rundstykkene og brødet ble derfor stekt på «vanlig» måte.

Kveldsmat =)

Ingenting er som nybakt brød/rundstykker til kveldsmat! 

Advertisements

Posted on 19.10.11, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: