Gulrotkake

Rune har snart bursdag, og i den forbindelse er det selvsagt feiring på jobb. Jeg fikk i oppdrag å bake kake, og valgte gulrotkake.

Ingredienser:
KAKE
4 egg
4 dl sukker, dette blandes sammen
4 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl olje eller 200 gr smeltet melange
6 dl revet gulrot

GLASUR (stor nok porsjon slik at man slipper å måtte skrape glasuren over kaken for å dekke hele…)
150 gr kremost naturell
150 gr temperert smør/margarin
5 1/4 dl melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
KAKE
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Bland alt det tørre i melet, og bland dette i eggedosisen.
3. Olje og revet gulrot blandes i røren.
4. Helles i en liten langpanne/passende springform (jeg brukte en firkantet springform str 26 x 26 cm), og stekes på 150 grader i ca 1 time nederst i ovnen.

Med sjokoladedryss

GLASUR
1. Ost og smør røres hvitt.
2. Tilsett melis og vaniljesukker og bland godt.
3. Når kaken er avkjølt, smøres glasuren på.
4. Riv litt kokesjokolade over til pynt, eller pynt med andre ting du har lyst på.
5. Nytes!

Da er det bare å satse på at kaken blir godt mottatt…

Advertisements

Posted on 08.01.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Kaken var nydelig… Tusen takk!!!

  1. Tilbaketråkk: Svigermors eplekake « Silacruzs forunderlige verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: