Byttehandel: Dominosteine mot pulsvanter

Dominosteine… yummy!!

Jeg er relativt glad i sjokolade, og Dominosteine smaker bare helt utrolig nyyyydelig! Disse får man dessverre ikke kjøpt i Norge, og man er derfor avhengig av at tyske venner smøres og bestikkes slik at man kan få denne delikatessen i hus.

Dominosteine er «dobbeltfylte» kvadrater med bunn av honningkake, et lag av sur kirsebærgelé eller aprikosgelé, og så et lag med marsipan. Det finnes visstnok også «enkelfylte» dominosteiner som gjerne er noe større og mangler marsipanlaget, men disse har jeg ikke smakt.

Alle typer dominosteine er overtrukket av bitter sjokolade, hvit sjokolade eller melkesjokolade.

Dominosteinene er en tysk oppfinnelse, utviklet i 1936 av sjokoladekonditoren Herbert Wendler (1912-1998) i Dresden. Jeg vurderer sterkt å feire hans fødselsdag!

Ferdige pulsvanter, straks avsendt Berlin.

Min eks-svigerinne bor i Berlin, og hun har en bror som også er rimelig glad i disse sjokoladebitene. Jeg prøvde selvsagt å snike til meg et par fra hennes bror, men der i huset fantes det ikke flere igjen – sånn ca to dager etter steinenes ankomst. Man må være raskere enn både Lucky Luke og topptrente lommetyver for å grabbe til seg slike…

«Heldigvis» er Ingunn rimelig frossen av seg, og hun så pulsvantene jeg hadde strikket til jul for Silje K. Slike ville hun gjerne ha, og byttehandelen var et faktum.

Like etter jul ankom 1 kg(!) Dominosteine mitt hus og mine klamme fingre. Mine frydefulle smaksløker jublet høyt i sky for hver bit som berørte min glade gane. Garn ankom samtidig, og da var det bare å sette igang strikkepinnene.

Garnet jeg brukte var Mirasol fra Du Store Alpakka, gråsvart nr 2007.

To nøster er egentlig nok til vantene, dersom man kutter en rapport på håndleddslengden før man starter med tommelutvidelsen. Dette fant jeg ut da jeg på første vanten manglet to meter garn for å få ferdig lillefingeren… To nye nøster ble derfor anskaffet, slik at jeg kan strikke enda et par til en eller annen småfrossen venninne – sånn etterhvert.

Da er det bare å løpe på posten for å sende avgårde Dominosteine-betalingen! Jeg digger virkelig slike byttehandler, og lurer på hva jeg skal bestikke henne med neste gang…. 

Posted on 15.02.12, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. Du er galen du!!!! ha ha ha!

  1. Tilbaketråkk: Lue i Mirasol « Silacruzs forunderlige verden

  2. Tilbaketråkk: Skjerf i Mirasol « Silacruzs forunderlige verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: