Lue med enkle fletter

Påsketid har vært fritid, og når man har befunnet seg noen mil hjemmefra er det kjekt å ha håndarbeid. Det er forøvrig alltid kjekt å ha håndarbeid.. Denne gangen var det heldige jeg som skulle få lue.

Materialer: Naturgarn, 2 nøster grå nr 727, strømpepinne nr 7 og 8.

Fremgangsmåte: Legg opp 60 m på pinne 7 og strikk 2 r og 2 vr 4 omganger. Skift til pinne 8 og øk hver 10. maske til 66 masker, samtidig som du strikker 2 r og 1 vr.

Mønster: 1. og 2. omgang strikkes 2 rett og 1 vr., mens 3. omg strikkes fletting, dvs sett en m bak arbeidet, strikk neste rett, strikk så den avsatte masken.  Strikk vrang over vrang.

Tips: Om du vil strikke flettene enklere, kan du strikke maske nr 2 først uten å ta maske 1 av pinnen. Strikk så maske 1, og slipp begge maskene samtidig. For inngående forklaring med bilder, se dette innlegget.

Detaljbilde av flettene

Strikk til arb måler 19 cm fra oppleggskanten, og start felling slik:  Strikk den vrange masken rett sammen med den første rette masken i flettene slik at det er bare rettmasker omgangen rundt. Strikk to omganger som før, dvs en omgang fletting og en omgang rett.

Fell hver tredje maske omgangen rundt, ved strikke to rett og to rett sammen. Strikk to omganger til og fortsett med felling på tredje omgangen men nå strikkes den «enslige» rette masken sammen med den første masken i fletten – som med den vrange masken på første fellingen.

Strikk to omganger, og strikk så to og to masker sammen omgangen ut. Fest alle ender, og ut på tur!

Posted on 11.04.12, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: