Pannekaker

Få ting er enklere å lage enn pannekaker – det må i så fall være vafler… Jeg lurte jo på om jeg skulle lage pannekaker på mandag, men det ble gratinert blomkål- og brokkolisuppe i stedet. Pannekaker ble det derfor på tirsdag.

For de av dere som muligens ikke ha laget pannekaker før, får dere oppskrift og fremgangsmåte her:

Pannekakerøre

Ingredienser til ca 10 pannekaker:
5 egg
7 dl melk
ca 4 dl hvetemel
sukker etter behag (man skal jo ha syltetøy/sukker på pannekakene, så jeg mener sukker i røren er unødvendig)
smør/margarin/olje til steking

Pannekake

Fremgangsmåte:
1. Knekk eggene i en bake-/rørebolle og visp dem sammen. Ha oppi evt sukker.
2. Hell melken oppi og visp litt til
3. Sikt melet oppi og visp/rør innimellom. Røren skal ikke være helt flytende (som melk), men heller ikke for tykk…
4. La litt smør smelte i stekepannen, og hell passe med røre oppi. Når røren har stivnet på oversiden, snus pannekaken. Den første er alltid mislykket, så den kan fint spises mens man lager resten. Oppbevar pannekakene «varmt» mens resten stekes, feks. i en ildfast form med lokk.

Det går ca tre-fire pannekaker pr person. Serveres med syltetøy (blåbær eller jordbær) og/eller sukker, og med deilig melk å drikke til!

Reklamer

Posted on 23.06.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Hei! Du kom med i PIFén min, så det hadde vært fint om du kunne sende meg navn og adresse så jeg vet hvor gaven skal sendes!!
    Katrine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: