Storefjelltoppen

Rasteplass på vei til toppen

Mandag var det greit vær, og etter en handletur til Gol sentrum, og en matbit til, kjørte vi opp til Storefjell Resort Hotell. Derfra skulle det iflg kartet ikke være så innmari langt opp til Storefjelltoppen, og ei heller så bratt iflg samme kart. Mine kartlesingsskills kunne dog være rustne, men ikke akkurat i dette tilfellet heldigvis.

Godt synlige stier

Turstiene er fantastisk skiltet. Det er skilt i hvert kryss hvor stier til ulike destinasjoner møtes, med avstandsbenevnelse og retningsviser til hver av de aktuelle destinasjonene. De stiene man skal følge, er merket med en ”T” i blått på egnede steiner. ”T”-en kan være litt slitt innimellom, men det er likevel ikke vanskelig å se hvor stien går.

Stien går tydelig oppover i skog- og markterreng. Ingen store steinrøyser å klatre opp, og absolutt ikke luftig. Definitivt helt flott for meg med høydeskrekk altså. Siste biten gikk vi i skiløypa, og der var det såpass bratt at jeg ikke for bare livet ville satt utfor på ski på snøføre..

Været viste seg ikke helt fra sin beste side. Det var overskyet, og det blåste rimelig heftig – spesielt på toppen. Vi kjente vinden rev bra i kroppen!

Er meget imponert over den lite turglade 9-åringen Preben, som gikk hele veien opp (og ned…). Det er  satt ut en del benker på veien, og slike pausemuligheter sammen med tanken på å få sjokolade på toppen, gjorde at det ble enkelt å motivere ham.

Storefjelltoppen er 1.149 meter over havet, og det tok oss litt over en time å gå opp og ned – inkludert litt over 20 minutter pause på toppen for å spise kvikk-lunsj og banan.

Det er 3,1 km tur/retur fra hotellet, og vi hadde en gjennomsnittlig bevegelseshastighet på 4,3 km/t. Jeg forbrant 379 kcal, og hadde en gjennomsnittspuls på behagelige 114 slag/minuttet, med en maks på 159 på vei oppover det siste stykket.

Storefjelltoppen gir panoramautsikt og et godt utgangspunkt for videre turer innover Golsfjellet.

Reklamer

Posted on 05.08.12, in Kalorikampen. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: