Kjøttdeig- og makaroniform

Å lage mat synes jeg er helt greit, selv om det ikke er så ofte det er jeg som står for middagen her i huset. Å finne på hva man skal ha, derimot, DET synes jeg er pyton! Rune tok opp kjøttdeig av svin i går kveld, og så var det opp til meg å finne ut hva vi skulle bruke den til… Når man virkelig KAN å lage mat, er det jo bare å kjøre i gang – eksperimentere litt osv. Når man IKKE har den kunnskapen, er det veldig kjekt å ha matprat.no

Ingredienser:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
8 dl makaroni
2 stk tomat
2 stk gulrot
1 ss tørket basilikum eller oregano
1 ts salt
½ ts pepper
200 g revet hvitost

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
2. Stek kjøttdeigen i margarin/olje på høy varme i en stekepanne. Krydre etter smak, og brun deigen skikkelig.
3. Ha den kokte makaronien og kjøttdeigen i en ildfast form sammen med skivede tomater og gulrøtter.
4. Krydre og strø revet ost på toppen.
5. Stekes i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter.

Serveres med hvitløksbaguetter.

Jeg synes det ble litt mye makaroni i forhold til resten, så neste gang blir det mindre makaroni og mer grønnsaker og kjøtt. Og ikke minst, enda mere ost!

Enkel og grei hverdagsmiddag som nok også de yngste liker.

Advertisements

Posted on 21.09.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: