Kyllingburger

Jeg har omsider skjønt at det ikke er så innmari vanskelig å lage burgere og kjøttkaker fra bunnen av. Frysedisken har vært stedet jeg tidligere har funnet burgere, og det er et par typer der som er rimelig bra.

Det som har skremt meg litt, er at de jeg har sett lage kjøttkaker fra grunnen av, har dratt frem kjøkkenmaskin og redskap til å sysselsette seg med oppvask resten av kvelden. Rune er litt enklere slik, og da har også jeg innsett at det ikke trengs å gjøres så innmari omstendelig.

Kyllingkjøttdeig lå opptint i kjøleskapet i dag, og da var det bare å skride til verket med middagslaging, etter at huslige gjøremål var ferdig.

Kjøttdeig og krydder blandes

Ingredienser:
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte:
1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge da deigen skal ikke bli seig.
2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
4. Varm hamburgerbrød og fyll med salat, løk, hamburger, tomat, ketchup og/eller annet hjertet begjærer.

Burgerne ble ikke helt runde, men det gjorde virkelig ingenting. Om man vil ha litt annet krydder i, f.eks. grillkrydder, chilipulver, hvitløkspulver med mer, er det selvsagt bare å tilsette dette.

Ekstremt enkelt, og veldig godt!

Advertisements

Posted on 26.09.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: