Ytrefilet med grønnsaker
Jeg har jo lagd en del mat i det siste, og selv om jeg langt ifra er like god kokk som Rune, satser jeg på at han synes det er greit å komme hjem til ferdig middag…
I dag lå det ytrefilet av svin i kjøleskapet, og ventet på å bli en helt vanlig onsdagsmiddag. Jeg valgte å marinere den, og så ovnssteke den i en ildfast form, sammen med grønnsaker.
Når det gjelder valg av grønnsaker, følger jeg prinsippet om at «man tager hva man haver», og nevnte grønnsaker var det som fantes hos oss før helgehandelen. En grønnsaksblanding fra fryseren fungerer selvsagt også utmerket!
Ingredienser til 2 personer:
Ca. 400 g ytrefilet av svin i 2 cm tykke skiver
1/2 ts sitronpepper
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ss olje
1 boks ananas i biter
3 gulrøtter
1 liten boks grønne bønner
1 liten boks mais
Fremgangsmåte:
1. Lag marinade av ananassaften, sitronpepper, pepper, salt og olje. Legg biffene i en dobbel pose med marinaden så lenge du har tid (f.eks. en time eller to).
2. Kutt gulrøttene i passende biter.
3. Legg grønnsakene og biffene i en ildfast form med lokk, og hell marinaden over. Stekes midt i ovnen på 200 grader, ca. 30 minutter.
Serveres med ris.
Det var mer enn nok grønnsaker til oss, og når det stekes slik under lokk blir kjøttet godt og saftig. Mer krydderier kan selvsagt tilsettes!
Posted on 28.09.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.
Legg igjen en kommentar
Comments 0