Juleverksted

Stort hjerte

Ull er lagt utover i formen, og nå er det bare å filte ivei!

På jobb har de tidligere år arrangert juleverksted – så også i år. Denne gangen var det nålefilting som skulle utforskes, og heldigvis hadde vi Kathrine som er vel bevandret i denne kunsten, til å instruere oss hvordan vi kunne forme figurer ut av kardet ull.

Vi startet etter arbeidstid med gløgg, småkaker, sjokoladekake og muffins. Remediene til filtingen lå allerede fremme på møterommet, og vi beveget oss etterhvert dit for å utforske vårt kreative hjørne.

Stort hjerte

Nålefilting er egentlig ganske så enkelt, men det kreves litt tålmodighet. Halvstore barn vil kunne klare dette, MEN anbefales IKKE pga at filtenålen er SKARP! Det fikk flere av oss erfare – enkelte av oss opptil flere ganger…

Det enkleste er å begynne med en form, som legges oppå et ganske tykt underlag av hard skumplast. Vi brukte kuber av skumplast. En gammen madrass vil nok IKKE gi godt resultat, da den «søpler» en god del..

Kule

Kula begynner som en liten ball av ull

Hjerte til kula

Hjertet lages for seg, og skal festes på kula

Ta kardet ull og trekk den litt fra hverandre, og legg den oppi forma. Stikk nåla gjennom ulla flere ganger. Nåla har «pigger» som gjør at den tar med seg ull oppover og nedover mens du stikker, og ulla blir dermed festet sammen. Ta arbeidet av underlaget, og snu det. Arbeid med nåla igjen til det ser bra ut.

Ferdig pynt

Ferdige hjerter og kule

Legg på mer ull dann og vann, og arbeid ulla sammen med nåla. Snu og fortsett slik til du er fornøyd med arbeidet. Det ble både hjerter, stjerner, engler, kuler, pepperkakemenn og snømenn – og enkelte overrasket med sin glitrende kreativitet.

En kjekk kveld med koselige og artige folk, og i tillegg fikk de aller fleste av oss lære noe nytt. Jeg vet hva jeg skal lage mer av til neste jul…. 

Reklamer

Posted on 12.12.12, in Håndarbeid. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: