Valnøttsnop

Valnøttsnop

Ingrid kom med noen utrolig deilige valnøtter på jobb torsdagen før jul. Jeg fant fort ut at dette måtte jeg prøve!

Hun ga meg oppskriften muntlig, og etter to dager hadde jo jeg glemt det meste..  Det skal egentlig være allehånde i oppskriften, men dette var ikke i hus, så jeg brukte det jeg fant ut sikkert smakte godt.

Ingredienser:
1 boks (200 g) valnøtter
1 dl sukker
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
2 eggehviter

Valnøttsnop

Fremgangsmåte:
1. Kle en stekeplate med bakepapir.
2. Bland krydderet.
3. Stivpisk eggehvitene.
4. Vend valnøttene i eggehviten, og så i krydderet. Plasser dem på stekeplaten.
5. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Snu nøttene, og la de steke noen minutter på andre siden også.
6. Avkjøles, og legges så i boks/krukke.

Valnøttsnop

Etter at jeg hadde stivpisket eggehvitene, ble jeg usikker på om de skulle stivpiskes eller bare piskes lett.. sannsynligvis det siste. Uansett valgte jeg å fortsette å lage dem, så fikk det bli min egen lille vri.

Disse er enkle, men ganske tidkrevende å lage. Det er litt makkverk å lage en og en nøtt, men så slipper man å «knekke» dem opp etter stekingen.

Valnøttsnop

Etter prøvesmakingen skal man ikke se bort fra at det kan bli aktuelt å lage flere porsjoner..

Posted on 26.12.12, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: