Herrelue

StrikkalueMin kjære stefar fikk ei strikkalue for mange, mange år siden, og har brukt den veldig mye. Både min mor og jeg syntes det var på tide å skifte ut den med ei ny ei, og da var det jo bare igjen å dykke ned i mine garnposer for å finne garn og mønster.

Heldigvis hadde jeg nettopp fått en eske med restegarn fra min svigermor, og der var det flere nøster mørkeblå Sisu.

StrikkalueMaterialer: 2 nøster Sisu nr 5563 eller 2588 (sto ikke hva som var fargenummer og partinummer..), rundpinne og strømpepinner nr 4.

Fremgangsmåte: Legg opp 120 masker med dobbelt garn. Mønsteret er enkelt, nemlig 2 rett og 2 vrang omgangen ut. Fortsett i vrangbordstrikk til arbeidet måler 20 cm. Dersom man vil ha lua lang nok til å brette opp en kant nederst, strikkes 3 cm til før felling.

Fell nå halvparten av de vrange maskene ved å strikke to og to vrange masker sammen vrangt. De rette maskene strikkes rett. Neste omgang strikkes de rette maskene rett sammen to og to. De vrange maskene strikkes vrang. Det er nå 60 masker på pinnen.

StrikkalueStrikk en omgang rett over rett og vrang over vrang. Fell så ved å ta den første masken rett av, strikk den neste rett, og trekk den løse masken over, og de to neste strikkes vrang sammen. Fell slik omgangen ut. Strikk en omgang rett over rett og vrang over vrang.

Fell nå igjen, på samme måte som sist. Du har nå 15 masker på pinnene. Fell så for siste gang ved å ta en maske løs av, strikke den andre, og dra den løse masken over.

Bryt tråden slik at den blir 20-30 cm lang, og træ den gjennom de resterende maskene. Sy tråden et par ganger til gjennom toppmaskene, og fest enden godt. Fest alle ender, og vips er lua ferdig!

Lua blir nå sendt til de dype, kalde skoger for å varme en småfrossen kar som sårt trenger ei ny lue.

Posted on 30.12.12, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: