Skogsgryte – vegetar

Forrige helg hadde vi vegetarianere på besøk, og også disse må jo få god lørdagskveldsmat!

Etter et søk på diverse nettsider, fant jeg denne som hørtes spennende og god ut:

IMG_0178

Ingredienser til 4 porsjoner:
325 g løk
450 g sopp, gjerne ulike typer
200 g gulrot
100 g Creme Fraich  )
ca 2 ss maizenna
ca 2 ss tyttebær
sukkerkulør, salt, pepper
ca 6-7 dl vann(tilsammen, inkl. det man har kokt ut pannen med)
smør

 

IMG_0182

Fremgangsmåte:
1. Rens løk og sopp og stek dette i rikelig med smør i 3-4 porsjoner. Krydre med salt og pepper under stekingen.
2. Kok ut pannen mellom hver gang med vann. Tøm det over i en jerngryte etter hvert.
3. Tilsett resten av vannet med ca 2 ss maisenna rørt ut.
4. Rens og skjær gulrøttene i skiver, ha disse i gryta.
5. La alt koke i ca 20 min, rør om av og til.
6. Når gulrøttene nærmer seg ferdig, tilsett 100 g Creme Fraiche og ca 2 ss tyttebær.

7. Juster eventuelt fargen med sukkerkulør og smak til med salt og pepper. La dette koke med den siste tiden.

Serveres med f. eks ris, brød eller poteter, og gjerne et godt glass med drikke.
Advertisements

Posted on 01.02.13, in Oppskrifter, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: