Ørstedsparken

IMG_0297

Fredagskvelden brukte vi blant annet til å google hvor det kunne være aktuelle klesbutikker utenfor selve Strøget. Vi fant Zizzi i Vesterbrogade, og bestemte oss for å gå dit tidlig lørdag morgen.

Rett utenfor hotellet vårt så vi bryggerihestene på vei til Carlsberg – midt i gaten sammen med biler og sykler.

Oppover Vesterbrogade til Zizzi fant vi skobutikker og andre klesbutikker. En skobutikk rakk knapt å åpne, før tre entusiastiske nordmenn med ville blikk og lettdragne visakort hev seg inn i butikken. Både Bente Lill og jeg fikk oss sko!

IMG_0300

På Zizzi fant jeg meg to par olabukser, ei svart «pen»bukse, en topp og en genser. Fornøyd betalte jeg litt over 2 tusen danske kroner for herligheten!

Vi gikk så nedover Vesterbrogade igjen, og der fant vi gullsmeder og enda flere klesbutikker. Carina fikk seg noen klær, og alle ruslet meget fornøyde tilbake til hotellet for å legge fra seg innkjøpene.

Det nærmet seg nå lunsjtid, og vi hadde sett oss ut Brdr. Price – også disse kjent fra TV. Vi var veldig skeptiske til å gå dit ettersom de holder til i Rosenborggaden, men vi kalte gaten Branngaten internt, så da gikk det greit..

For å komme oss til vårt nøye utvalgte lunsjsted, gikk vi gjennom Ørstedsparken.

IMG_0303

IMG_0301

IMG_0305

Ørstedsparken ble anlagt av landskapsgartner H.A. Flindt i årene 1876–1879 og åpnet for publikum 27. oktober 1879.

IMG_0302

IMG_0299

Ørstedsparken har 7 innganger og et areal på 6,5 hektar, hvorav innsjøen midt i parken dekker 1,8 hektar. Anlegget har vært fredet siden 1963 og har stort sett bevart sitt utseende uendret siden den ble anlagt.

IMG_0304

I likhet med Tivoli, Botanisk Have og Østre Anlæg er parken anlagt på en del av Københavns gamle vollterreng, idet den omfatter arealet fra Ahlefeldts Bastion til Helmers Bastion. Mellom disse lå Hahns Bastion, hvor det i 1876 ble stilt opp et monument med en statue av H.C. Ørsted utført av Jens Adolf Jerichau.

IMG_0298

Dette er en park jeg kunne gått lenge i – jeg elsker jo slikt… MEN vi var sultne og nysgjerrige på hva Brødrene Price kunne friste oss med til lunsj… 


Reklamer

Posted on 16.04.13, in Dagliglivet. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: