Flere babysokker

IMG_1061Det er ikke mye garn som skal til for å strikke et par babysokker. Jeg strikket et tidligere, og hadde fortsatt nok garn til enda et par. Disse strikket jeg i størrelse 6 måneder.

Materialer: Restegarn fra teppet, Babyull fra Gjestal – grått og rosa, strømpepinner nr 2,5 og 3.

Fremgangsmåte:
Legg opp 40 m med grått og strikk 6 omganger. Strikk så hullkant med 1 kast, 2 rett sammen omgangen ut. Strikk ytterligere 2 omganger i glattstrikk. Strikk så en omgang med annenhver grå og rosa maske. Strikk 1 omgang med grått og strikk så vrangbordstrikk en rett og en vrang i 4 omganger.

Strikk så rette masker rosa og vrange grått. Strikk 3 omganger grått og gjenta annenhver maske rosa og grått. Strikk ytterligere 2 omganger med grått i vrangbordstrikk

Skrift til pinne 3, og strikk en omgang med grått.
Strikk 2 omganger med grått og strikk så en omgang med rosa. Strikk en omgang med annenhver maske grått og rosa, og en omgang med rosa.Strikk nå hæl slik: Strikk 10 masker, snu og strikk 19 i glattstrikk tilbake. Snu og strikk 18 masker, snu og strikk 17 masker. Fortsett med å strikke frem og tilbake i glattstrikk til du har 8 masker igjen på pinnen. Fortsett med glattstrikk frem og tilbake, men strikk nå en maske av de avsatte maskene for hver omgang til alle maskene er strikket. Du skal igjen ha 40 masker på pinnene – 20 som er hælen og 20 som er foran.

IMG_1062

Sett et merke i hver side, og strikk 2 masker sammen før og etter merket annenhver omgang 3 ganger, og fell deretter hver omgang. Når det er 8 masker igjen på pinnene, træs tråden igjennom maskene og festes godt.

Brett kanten øverst ned mot vrangen i hullkanten, slik at det blir spisser øverst. Fest godt hele veien rundt. Fest alle løse ender.

Da er enda et par sokker lagt i ventehaugen for avreise Måndalen.

Reklamer

Posted on 06.09.13, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: