Gå i hennes sko – 2013

Bilde med logo GiHS 2013 høstDa er det igjen på tide å feste på seg skritt-telleren! Konkurransen starter NÅ!

I høst går man for at kvinner i Rwanda skal få mulighet til å delta i det politiske liv. Kvinnene har faktisk stemmerett i Rwanda, men når de fleste av dem ikke kan lese og skrive blir noe så basic som å stemme ved et valg rimelig problematisk.

ES_stort

Stasminister som analfabet? Neppe…

Vi i Norge feirer i år at det er hundre år siden kvinnene fikk stemmerett, og vi har – og har hatt – fremtredende kvinner i partipolitikken og på Stortinget. Kan vi tenke oss Erna som statsminister dersom hun ikke kunne lese og skrive? Eller hva med Gro? Hvilke argumenter kunne Siv brukt dersom hun ikke kunne vise til for eksempel partiprogrammet, eller skjønt hva som sto der? Hennes engasjementet alene ville neppe vært nok..

Lucy Smith har vært foregangskvinne innen jus – hun ble i 1987 den første kvinnelige jusprofessoren i Norge, og i 1993 var hun den første kvinne som ble rektor ved et universitet. Intet av dette ville hun oppnådd uten å kunne lese og skrive.

lsmith

Jusprofessor – ikke uten gode lese- og skrivekunnskaper.

Jeg tror vi kan være enige om at for å kunne engasjere seg i politikk, og dermed kunne påvirke sitt land og sitt samfunns utvikling, må man kunne lese og skrive. Det er utenkelig for de aller fleste nordmenn at kvinner ikke skal kunne påvirke sitt eget liv og gjøre det de har lyst til å gjøre. Dagens jenter kan bli det de vil bli, uten å være avhengig av en mann som bestemmer over henne eller må forsørge henne. Dersom jenta ikke kan lese og skrive, blir den veien umulig å gå.

Alle som leser dette oppfordres derfor til å ta på seg skritt-telleren i fire uker, og melde seg på konkurransen for å bidra til at flere kvinner kan lære seg å lese og skrive. Dette er bra tiltak, som hjelper folk der de bor!

Husk at også annen trening kan gjøres om til skritt! 30 minutters trening = 2.700 skritt – så tren i vei!!

Dersom du selv ikke vil/kan delta, kan du sponse en (eller flere) av deltakerne ved å sponse dem med valgfritt beløp fra 25 kr. Pengene går selvsagt ikke til deltakeren, men til CARE. Min sponsorside finner du her.

Om man er flere, kan man lage en gruppe eller melde på sin bedrift. Da kan man følge med på hverandres fremgang og heie på hverandre. Litt konkurranseinstinkt er bra!

Reklamer

Posted on 16.09.13, in Gå i hennes sko, Kalorikampen. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: