Veten i Åsane

IMG_1233

Onsdag 16. oktober var det klart for ny fjelltur! Vi møttes ved Åsane terminal, og kjørte innover bak IKEA. Der er det et idyllisk sted, og en god parkeringsplass.

Vi ruslet oppover Mellingen mens vi nøt utsikten bak oss. Da vi først hadde karret oss oppover, tok vi til høyre mot Veten. Derfra var det oppover, oppover og enda mere oppover. Det var rene trappegangen innimellom, og det ble tatt noen pauser på veg til toppen (jupp, min skyld…. ).

IMG_1235

IMG_1236IMG_1243

Veten ligger 486 meter over havet, og har herlig utsikt i alle retninger! Matpakka ble spist, og bilder ble tatt for å forevige øyeblikket. Vi skrev oss selvsagt inn i boka der oppe, slik at vi for evig og alltid kan bevitne at vi faktisk har vært der oppe. Det blåste på toppen, og heldigvis hadde vi alle med oss klær som var noenlunde vindavvisende.

IMG_1238

Turen ble på 5,2 kilometer tur/retur, og inkludert pauser og matpause, samt fotografering og bortjaging av kviger, brukte vi temmelig nøyaktig 3 timer. Vi beveget oss halvparten av tida, og gjennomsnittlig bevegelseshastighet var 3,4 km/t.

IMG_1241

Pulsen min fikk kjørt seg skikkelig, og holdt et gjennomsnitt på 132 slag i minuttet (71% av makspuls), med en maks på 161 (87% av makspuls).

Jeg forbrant noen kalorier også, på den tre timer lange turen! 1.300 av dem faktisk! Så sånn sett var det en glimrende tur!

Rute

Turen anbefales virkelig, men vær oppmerksom på at det kan være ganske vått og myrete enkelte steder. Dersom du har fjellsko eller gore-tex-sko du trives å gå med, kan det lønne seg å bruke disse.  Jeg gikk i joggesko, og med Dri-Fit-sokker fungerte det helt fint for meg. Stølhet i fremsiden av lårene dagen etter må påregnes….

Jeg tenker at dette kan bli en tur også ved en senere anledning! Søndagstur, kanskje?

Reklamer

Posted on 21.10.13, in Kalorikampen. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: