Mariusluer

IMG_1286 Det er egentlig alltid tid for julegavelaging, og i desember lagde jeg to luer i Mariusmønster.

Det er helt sikkert en oppskrift der ute, men jeg hadde ikke den tilgjengelig. Derfor ble det litt «finne-på-sjøl» basert på erfaring, prøving og feiling.

Materialer: 50 gram hver av fargene lys grå nr 403, lilla nr 430 og rosa nr 415 i Gjestal Rubin. Jeg brukte pinne nr 3,5.

IMG_1284

Fremgangsmåte: Legg opp 120 masker i lilla, og strikk 2 rett og 2 vrang omgangen ut. Strikk tilsammen 10 omganger med vrangbord. På første omgangen etter vrangborden øker du jevnt 6 masker, til 126 masker. Start så på Mariusmønsteret fra toppen og nedover, med ulike border i valgfrie farger. Jeg valgte å ha topp og bunn i lilla, bunnfargen i lysegrå og midtbordene i rosa.

Når arbeidet måler 22 cm felles det. Fell hver 5. maske, dvs. strikk 4 masker og strikk maske 5 og 6 sammen, gjenta dette omgangen ut. Strikk så to omganger uten felling. Strikk 3 masker og strikk maske 4 og 5 sammen, og gjenta omgangen ut, og strikk igjen to omganger uten felling.

IMG_1285

Så strikker du 2 masker og strikker maske 3 og 4 sammen, gjenta dette omgangen ut, før du strikker to omganger uten felling. Nå strikker du 1 maske og feller de to neste, og gjentar dette hele omgangen. Selvsagt skal du så strikke to omganger igjen uten å felle, før du strikker to og to masker sammen hele omgangen.

Jeg strikket så 2 omganger til uten felling, før jeg igjen strikket to og to masker sammen omgangen ut. Bryt tråden slik at den er lang nok til å kunne festes skikkelig (gjerne 25 cm), og trekk denne gjennom de resterende maskene.

Trekk sammen maskene, og sy tråden et par runder til gjennom maskene før du fester den skikkelig (gjerne et par knuter før du masker den inn i arbeidet).

Jeg strikket så en maken lue, men i omvendte mønsterfarger, både for variasjonen sin del, og for å utnytte garnet. Til to luer trenger du to nøster i bunnfargen (her lysegrå), og ett nøste i hver av mønsterfargene.

Luene ble pakket inn som julegaver, og havner under et juletre et eller annet sted….. 

Reklamer

Posted on 13.12.13, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: