Alvøenvannet rundt

IMG_1720 Jeg har lenge hatt lyst til å gå rundt det idyllisk beliggende vannet i Alvøen. Søndag 27. april hentet jeg Inger og Carina – klare for tur.

Vi parkerte ved Alvøparken, og gikk bortover ved fotballbanene, før vi fant stien som ledet oss ut på det store eventyret. Ingen av oss hadde gått her før, og vi hadde ingen anelse om hva vi bega oss ut på.

IMG_1723 IMG_1724 IMG_1728Den første kilometeren gikk på fin grusvei, og vi levde i troen på at det var slik vei hele tiden. Vi tok feil…. Vi måtte klatre opp store steiner, balansere over steiner og grener, hoppe fra stein til stein over våte myrer, klatre over gjerder og bevege oss nedover store steiner, samt gå langs høye stup.

IMG_1735 IMG_1736IMG_1783Vi fikk utfordret balanse, ankler, knær og høydeskrekk, myrskrekk, samt hvor våte vi ville skoene våre skulle bli. Men gjett om vi hadde det morsomt! Vi fulgte stort sett «minste stis prinsipp», det vil si at vi satset på at den minst tråkkede stien var den riktige. Vi lurte noen ganger på om det kunne stemme, men vi slappet litt mer av da vi møtte folk. Et par ganger var det helt åpenbart at den minste stien ikke var den riktige, og etter diskusjoner og avstemminger valgte vi den brede sti.
IMG_1731IMG_1788IMG_1786Etter halvannen kilometer med utfordringer, latter og tvil, kom vi endelig til grusvei igjen. I tillegg så vi faktisk hus! Vi kom oss ned til hovedveien, og fulgte denne opp til parkeringsplassen igjen.

Turen var på 6,5 kilometer, og vi var ute i nesten tre timer. Gjennomsnittlig bevegelseshastighet var på 4 kilometer i timen, men det er bare fordi vi gikk relativt fort på grusveien og hovedveien. Stitråkkinga vår var ikke direkte rask…

ruteGjennomsnittspulsen min var på 110 slag i minutter (59% av makspulsen min), og maksimal puls var 142 slag i minuttet (77% av min makspuls). Det var altså en relativt rolig tur – men hildrande så gøy!

Jeg forbrant nesten 800 kalorier på turen, noe som tilsvarer cirka 267 kalorier i timen. Atskillig bedre måte å nyte finværet på altså, enn å sitte på altanen og hekle…

Neste tur blir nok på mer kjente stier, men turen rundt Alvøenvannet var artig og fin, med to herlige damer!

Reklamer

Posted on 28.04.14, in Kalorikampen. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: