Death Star-pute

IMG_2764Silje K og Sindre er littegranne nerder, og liker blant annet Star Wars. Gleden min ble derfor veldig stor da jeg kom over denne puta! Den er ikke så veldig stor, men jeg fant ut at Silje K måtte få en slik til sin tjueårsdag!

Jeg vandret innom Modellstrikk i Vaskerelven, da de var på min vei den dagen. Der fikk jeg tak på bomullsgarnet Drops Paris i lysegrå nummer 23 og mørkegrå nummer 24. Jeg har brukt 200 gram av lysegrå og 100 gram av mørkegrå. Valget mitt falt på heklenål nummer 5. Puta ble derfor litt større enn i oppskriften, men jeg synes den nå ble passe stor.

IMG_2763 Oppskriften er på finsk og engelsk. Jeg anbefaler absolutt Google translate fra finsk til norsk. Det ga en morsom ettermiddag med å finne ut hva i huleste heite oppskriften dreide seg om, omtrent som å lese spam-mail og spam-annonser fra Facebook. En god latter, med andre ord.

For selve heklingen, anbefales den engelske versjonen. Jeg oppdaget at fra runde 11 omtrent, gikk ikke rundene opp, og jeg rakk opp et par ganger, for det kunne jo ikke stemme??

IMG_2759Jeg endte likevel opp med å følge oppskriften slavisk, og resultatet ble helt greit. Min pedantiske side fikk noen tøffe oppgaver å deale med underveis, ettersom omgangene ikke gikk opp, men jeg klarte å jobbe meg gjennom oppskriften likevel….

Jeg fylte puta med cirka 500-600 gram med fyllvatt, og formet den så rund jeg bare klarte. Etterpå sydde jeg på de nedadgående stripene.

Puten ble avlevert sammen med en pengegave, og ble etter det jeg kunne se, mottatt med entusiasme.

GRATULERER MED DAGEN, JENTA MI! 

 

 

 

Reklamer

Posted on 15.05.15, in Håndarbeid and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Så festlig pute da gitt.!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: