Krydderkake med kefir
På lørdag hentet vi det aller meste av flyttelasset mitt fra Lyngbø. Eneboerhulelivet er over – denne gang for godt. Jeg er ikke i stand til å gå opp og ned trapper og bære esker, og heldigvis fikk vi hjelp av Silje K og Sindre.
Ettersom Silje K skulle ha med en kake til Alvøen skolekorps sin basar på søndag, fant jeg ut at jeg kunne bake mens de bar esker!
Oppskriften passer til stor langpanne, og Silje K fant den på klikk.no.
Ingredienser:
200 gram smeltet smør
1 l kefir
500 gram sukker
650 gram hvetemel
4 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
I tillegg brukte jeg 2 ts ingefær, da jeg synes det hører til i krydderkake.
Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret
2. Ha smøret opp i en bakebolle, og tilsett kefir og sukker
3. Bland de resterende ingrediensene, og ha disse oppi røren.
4. Dekk en dyp langpanne med bakepapir, og hell røren oppi.
5. Stek nederst i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter. Jeg satte den først inn i midten i cirka 15 minutter, før jeg oppdaget feilen, og satte den nederst de resterende minuttene…det gikk bra – heldigvis…
Denne kan godt serveres lun med is til – det er kjempegodt! I tillegg er den glimrende å fryse! Og smaken var rett og slett nydelig!
Nå håper jeg kaken går unna, og gir gode inntekter til skolekorpset!
Posted on 14.03.16, in Oppskrifter, Spiselige gleder and tagged baking, klikk.no, Krydderkake, Spiselige gleder. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.
Denne kaken blir servert i mitt hjem i dag.
Å så koselig! Håper den smakte 😊