Stripete pulsvanter

Jeg er godt i gang med årets julegaver (hvertfall til jentene), og satte igang med det siste paret pulsvanter for i år (tror jeg). Min yngste niese er glad i litt farger, og da hentet jeg frem alt garnet jeg hadde i Rubin.

Materialer: 2 nøster Rubin farge grå nr 454 , 1 nøste rosa nr 415, 1 nøste lilla nr 494, strømpepinner nr 3,5 og heklenål nr 3,5.

Fremgangsmåte:
Legg opp 48 masker, og strikk flettemønster slik:
1. og 2. omgang strikkes 1 vrang, 6 rett, 1 vrang omgangen ut.
3. omgang er fletteomgang, og strikkes 1 vrang, sett 3 masker på en hjelpepinne foran arbeidet, strikk de 3 neste maskene og strikk så maskene på hjelpepinnen, 1 vrang. Gjenta omgangen ut.
4., 5., og 6. omgang strikkes 1 vrang, 6 rett, 1 vrang omgangen ut.

Striper: Omgang 5 og 6 strikkes i annen farge. Første stripe strikket jeg i rosa, andre i lilla, og tredje i rosa. Det som skulle være den 4. stripa, strikkes i grå, slik at det blir et opphold i stripene. Strikk striper igjen på neste 5. og 6. omgang, men nå i motsatte farger – lilla, rosa, lilla.

Tips: Dersom man strikker den første omgangen med ny farge i glattstrikk, får man ikke de typiske overgangene, og det blir finere striper. At man har strikket rett over vrang synes – som du ser på nederste bildet – ikke når det er snakk om én omgang.

Hull for tommel: Når du har flettet for 3. gang, strikkes ut omgangen. Legg opp 1 maske i begynnelsen av omgangen og strikk videre rett over rett og vrang over vrang. Legg opp 1 maske i slutten av omgangen. Disse kantmaskene strikkes rett når de er på slutten av omgangen, og tas rett av pinnen når de er på begynnelsen av omgangen. Slik får man en fin kant. Ta igjen et opphold, og siste stripene strikkes rosa, lilla, rosa.

Strikk nå frem og tilbake i flettemønster. 3. omgang havner på retten. Strikk til du har flettet 2 ganger. Fell nå de to maskene du la opp, og fortsett med rundstrikk som tidligere.

Når du har flettet for 12. gang (eller ønsket lengde), strikkes 4. og 5. omgang, og det felles på 6. Hekle en fastmaskekant rundt tommelåpningen – gjerne i rosa eller lilla – og fest alle ender godt.

Strikk den andre maken.

Da er det bare å håpe at gavemottakeren liker dem og bruker dem! 

Posted on 29.11.12, in Håndarbeid, Oppskrifter. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar